Писоари предимства и видове, предлагани на пазара.

Писоарите са предназначени по принцип за обществени места, но това съвсем не означава, че не могат да се използват в дома. Предимствата на тези продукти са достатъчни, за да бъдат част от всяко тоалетно помещение, било то обществено или домашно.

Писоарите за баня, както и аксесоарите към тях, могат да се избират по различни показатели, съобразно изискванията и целите на клиента, както и финансовите възможности.

В тази статия ще ви запознаем с видовете писоари на пазара, предимствата на писоарите като цяло, както и защо да изберете този продукт.

Видове писоари

Писоарите са конзолни, със закрепване към стената, но има стоящи. Те често са предназначени за малките деца, които тепърва се учат на хигиенни навици. Разбира се, има детски писоари, които са досущ като мъжките, защото за малчуганите всичко, което правят възрастните, е много по-интересно. По този начин по-бързо и с повече желание момченцата ще свикнат да се обслужват сами и ще забравят за памперсите.Писоари предимства видове

Според инсталацията си писоарите са два вида - с открито/горно захранване и със закрито захранване. Тези със скрито/задно захранване, по подобие на тоалетните чинии, са пряко свързани с предварителна изработка на водопроводната инсталация, тъй като казанчето е скрито, а на показ има изведен само бутон за водната струя. Пускането на водата може да става и автоматично, чрез сензори, които отчитат, че писоарът е бил ползван.

Към комплекта за писоари със скрито захранване се препоръчва да се окомплектова с хоризонтален скрит сифон, вертикален сифон и промивен кран за вграждане.

Предимства на писоарите

Първо - създаден за мъжете, писоарът определя чисто мъжкото им пространство, което от своя страна, ще сложи край на постоянните караници за вдигането на седалката на тоалетната чиния. 

Второ - писоарите се ползват в изправен вариант, което първо е удобство за мъжете и второ – събира огромно количество течност без да се разпилява нито капка навън. 

Трето - писоарът в банята предизвиква интерес и от страна на малчуганите, които също биха искали да се чувстват като големи момчета. Така ще се научат отрано на хигиенни навици.

Защо да изберете писоар

  • функционален е
  • заема малко място
  • създава лично пространство на мъжа

Дали ще изберете писоар за дома, или пък за обществено помещение, със сигурност няма да съжалявате, защото те съчетават в себе си практичност, функционалност и лесна поддръжка. Освен това са едно чудесно допълнение към цялостния интериор и мебелите за баня, които ще подберете.