Меню
Your Cart

Доставка

Срокът за доставка е от 1 до 5 РАБОТНИ ДНИ след обработване на поръчката. Поръчката се обработва в рамките на 24 часа в работен ден (понеделник до петък). Поръчка, направена след 16:00 часа, ще се обработи на следващия работен ден. След обработване на поръчката ви, ние ще се свържем с вас по телефон или на посочения от вас e-mail адрес, за да уточним детайлите по доставката. За модели, които не са в наличност, срокът за изработка и доставка се уточнява допълнително, като той може да варира от 5 до 20 работни дни.

1. Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, „ЕЛАНА – Г“ ЕООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. „ЕЛАНА – Г“ ЕООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

2. Веднага след доставката стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. В случай, че стоката се доставя чрез куриер, потребителят/клиентът следва да уведоми търговеца за несъответствието с договора не по-късно от 24 часа след получаването. Когато клиентът получава стоката си сам, на същия се предоставя техническа възможност да изпробва стоката и при констатиране на несъответствия, следва веднага да уведоми представител на „ЕЛАНА – Г“ ЕООД.

3. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат удостоверени върху товарителницата и докладвани в срок от 24 часа на „ЕЛАНА – Г“ ЕООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, „ЕЛАНА – Г“ ЕООД не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока.

4. В случаите, когато от „ЕЛАНА – Г“ ЕООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. Потребителят/клиентът е задължен да снабди търговеца с необходимата информация за доставката, като посочи точен адрес, лице за контакти и телефон при заявката, както и да впише или изрично да го уведоми за подходящо време (дата и час), в което ще може да приеме/получи стоката. „ЕЛАНА – Г“ ЕООД не е обвързана от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката и доставката в случаите, когато потребителят/клиентът е посочил неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката. При неизпълнение на посочените в настоящата разпоредба задължения потребителят/клиентът се задължава да обезщети търговеца за всички извършени допълнителни разходи, свързани със съхранението и последващата доставка на стоката, както и с невъзможността същата да бъде доставена.

4а. При предаване стоката на потребителя/клиента или на третото лице – пълномощник, страните подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката и се намира на посочения от клиента адрес. 

При неоправдан отказ от получаване на стоката, потребителят/клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп до адреса и условия за предаване на стоката в този срок, „ЕЛАНА – Г“ ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. В този случай, клиентът има задължението сам да организира доставката на стоката, като не се освобождава от задълженията си за обезщетение по предходния член.

5. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения ѝ преглед, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка. Това искане следва да бъде направено не по-късно от 24 часа от получаването на стоката, респ. нейната доставка на посочения от потребителя адрес.

6. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ ПРИ СУМА НАД 500 ЛВ. 

Ако КЛИЕНТЪТ желае доставката да е до АДРЕС, тогава я заплаща изцяло!

Безплатната доставка НЕ важи за интериорни врати, за разпенено ПВЦ и за продукти в ПРОМОЦИЯ.