Мебелите за баня не са просто най-важният елемент в мокрото помещение, те са и чудесен начин да се придаде уют и изтънченост. В зависимост от това какво искате да прикриете или да покажете днес има много и различни решения. В тази статия ще ви запознаем с основните материали, от които се изработват мебелите, структурата им и разнообразието от дизайни. Сами ще прецените предимствата за вас, съобразени с вашето разположение.

Мебелите за баня променят коренно цялостната визия на мокрото помещение, затова е важно много внимателно да се съобразят размерите на банята, мястото, където искате да поставите шкафовете, както и дизайнът им. Не само външният вид е важен, трябва да прецените и от какъв материал искате да са направени. Относно този избор може да се водите от това доколко е голяма банята ви, имате ли място за по-сухи места, които да не са изложени на директна струя вода.

Защо е важно от какъв материал са изработени мебелите за баня

Два са основните видове материал, от които се изработват съвремените модерни мебели. Това са PVC и MDF.

Шкафовете, изработени от PVC, се характеризират с висока водоустойчивост. Те се обработват със специално за тази цел бои и лакове, които запечатват PVC-то и това всъщност е допълнителна гаранция за издръжливост на продукта. Освен това ги предпазват от раздуване и могат да бъдат излагани на директна струя вода. Именно тези техни качества правят PVC мебелите подходящи за по-малки бани. Относно дизайна производителите на PVC шкафове залагат основно на класическия бял цвят. Причината, разбира се, е, че бялото позволява лесна комбинация с други цветове и декори за създаване на индивидуален интериор.

Шкафовете, изработени от MDF, са направени от влагоустойчив материал. Това, разбира се, е съвсем различно от водоустойчив. Тези техни качества ги правят подходящи за мокри помещения, но без да са изложени да директно обливане с вода. Материалът MDF е по-мек и позволява изработката на по-нестандартен тип мебели със заоблени форми и детайли и уникален дизайн. Мебели за баняОсвен това мебелите от MDF дават възможност за имитиране на дървесна повърхност, които внасят топлина и комфорт в помещението.

Разнообразие от дизайни и функционалност при модерните мебели за баня

След като представихме подробно материалите, от които се изработват съвременните мебели за баня, ще ви запознаем и с техните различни дизайни и функционалност.

По-голяма част от мебелите за баня се предлагат в комплект от две части – долна и горна. Горната част включва:

  • шкаф с една врата
  • шкаф с повече врати, които могат да са огледални
  • огледален шкаф
  • огледало с колона

Често те разполагат и с LED осветление, което придава завършеност на продукта, а и е по-функционален.

Шкафът на долната част може да бъде с крачета, т.е. директно поставяне на пода, обикновено са регулируеми, за да могат да се поставят и на неравен под, или да е конзолен, т.е. да е висящ и да се захваща за стената. Те се предлагат с вратички, с чекмеджета или пък с комбинация и от двете. Има и комплекти, които се предлагат с допълнителна колона към долния шкаф, за да се предостави повече място за тоалетните принадлежности. Тя също може да е с крачета или да е конзолна, с една или повече вратички.

Съвременните мебели за баня са не само модерно решение, но и съчетание от красота и функционалност, разполагат с богато разнообразие от дизайнерски решения в различни стилове – от най-обикновени и изчистени до по-тежките класически, барокови и ренесансови мебели.

Освен мебели за баня и интериорни врати може да разгледате богат асортимент от пощенски кутии на достъпни цени.